Cblog

Cblog

Liberale Egoister

IndlandPosted by Knud Düring Sun, January 27, 2013 11:25:02
Joachim "Bare ærgerligt" Olsen


Landes mest højreorienteret parti Liberal Alliance skal have navneforandring til Liberale Egoister, hvilket nok vil være særdeles passende, efter Joachim B. Olsen sidste udtalelse i TV2news i går lørdag den 26 januar 2013.

"Seniorjob er en hån mod andre arbejdsløse.- Hele idéen om, at man anno 2013 har krav på et job, fordi man har en bestemt alder, er absurd. Det er fuldbyrdet socialisme.
Hvis de ikke kan finde noget job selv så er det bare ærgerligt. De ældre har lige så stor chance for at finde arbejde som yngre. Folk må tage de job der er uanset hvor lav lønnen så end måtte være." siger han ( han har også sit på det tørre med sin 600 -700.000 om året )

Han viser helt klart, hvilke holdninger Liberal Alliance har. Social ansvarlighed ejer de overhoved ikke. Efter deres mening skal efterlønsordningen afskaffes helt her og nu,
fuldstændig uagtet, at de pågældende mennesker har været med til at betale for det,
udover skatten. At ældre mennesker har lige så stor chance for at, finde arbejde som yngre - passer simpelthen ikke, det viser både a-kasser og jobcenter. det er meget svære at finde job for dem over 50, end for dem under.

At vi skal af med efterlønsordningen, er helt rigtig. Men det må ske under ordnede forhold, så dem der har betalt til den, ikke føler sig snydt, og ikke falder i et huld som de ellers ikke troede var der. Hvis man opfører sig på den måde som Liberal Alliance, så al troværdighed forbi, for hvad skal folk regne med. Det ene øjeblik bliver der vedtaget en regel eller lovgivning, for efterfølgende at blive fjernet.

Den samme holdning har de inden for pension, sygesikring: "Det må folk selv klare"
Heller i går end i dag, uanset hvilke konsekvenser det måtte medfører, lader deres holdning til at være

Knud Düring

 • Comments(0)//blog.konservative-horsholm.dk/#post14

Skattereform

IndlandPosted by Allan Olesen Wed, May 30, 2012 09:05:32
Hvad siger I så ?

Løftebrud, aftalebrud og det der er værre. Man sidder tilbage med den (gode) tanke, at de kære "røde lejesvende" er ved at sætte alt over styr. De får utvivlsomt meget svært ved at forklare deres kærnevælgere, at det regeringen foretager sig, er en del af "den røde tråd".

Ændring af folkepension, lav stigning i overførselsindkomster (bl. a. kontanthjælp), mærkværdige grænser for ændring af rentefradrag - man kan blive ved.

Som jeg ser det, rammer regeringen et stort antal af deres egne vælgere i negativ retning. Det er måske godt for os, for så holder regeringen nok ikke så længe.

Reformen er ikke vidtgående nok. Når en reform skal effektueres, skal det gøres ordentligt og ikke halvt.

Der er ingen tvivl om, at Konservative skal holde sig helt uden for forhandlingerne med mindre der kommer en reform af skattesystemet der rykker noget. Vi kan ikke bruge et fingeraftryk til noget. Så hellere stå uden for indflydelse denne gang.

Hvad mener du ?

 • Comments(1)//blog.konservative-horsholm.dk/#post13

Da toldkontrol blev til grænsekontrol

IndlandPosted by Knud Düring Fri, June 10, 2011 15:07:28
Medierne har rigtigt haft det godt med at vaske toldkontrol om til grænsekontrol ved at tilsætte flydende Dansk Folkeparti - eller deres navn skal måske være Dansk Grænseparti -.

Man må holde fast i at, det det drejer sig om er TOLDKONTROL og IKKE grænsekontrol. Man ikke kan sætte lighedstegn ved disse to. Ved en grænsekontrol vil ALLE blive både pas og toldkontoleret.

Ved toldkontrol ( som vi har i forvejen ) er det kun det toldmæssige der bliver kontrolleret ved hjælp af stikprøver. Disse stikprøver bliver ved det sidste tiltag forøget. Det behøver ikke at være ved selve grænseskellet, men kan også ske efter.

Og det er lige præcis det en del af vores nabolande fortager ( Sverige, England, Tyskland m.f. ), som vi også skal til.

Jeg mener det er synd, at så mange offentlige personer, heriblandt den tyske ambassadør, tager alt hvad de læser eller ser i medierne ubeskåret for gode vare. I stedet skulle de måske stikke fingeren i jorden og kontrollere det de hører og ser.

Til sidst, så er det ikke i Konservatives interesse eller holdning, at sætte lukkede grænser op.

Det må også være på tide at vi melder helt klart ud, hvis markante ting går imod vores holdning, om det så skal ende med valg, så må vi til at tegne stregen i sandet og vise hvor vores "grænse" går. Det er ikke vores opgave at holde venstre på pinden, ej heller at efterleve alt hvad der kommer fra DF, uanset prisen.


Knud Düring

 • Comments(0)//blog.konservative-horsholm.dk/#post12

"Paradise Hotel tager al min tid"

Hvor er vi på vej hen ?Posted by Louise Lindhagen Wed, March 23, 2011 17:40:31

Venner, fester og sociale sammenkomster er essentielle elementer i unges liv – så essentielle, at de sammen med skole eller arbejde tager al tiden. Det er standardsvaret, når vi opfordrer unge fra lokalområdet til at melde sig ind i Konservativ Ungdom: ”Jeg går ind for jeres holdninger, men har ikk’ tid!”

Unge har ikke længere ”tid” til foreningslivet på grund af de mange andre fristelser. Det er langt mere lærerigt og inspirerende at se Paradise Hotel end at være aktiv i sportsforeninger eller at være politisk aktiv. Politiske foreninger er tørre med kedelige debatmøder, hvor der diskuteres lige så længe, som Holger Danske har siddet med skægget i skuffen.

Denne opfattelse kunne ikke være mere forkert. Ved indmeldelse i en politisk forening udvikles der lynhurtigt venskaber. Man møder nye mennesker, og man lærer at se anderledes på tilværelsen. I Konservativ Ungdom afholder vi også sociale sammenkomster, hvor man kan møde folketingspolitikere og ministre – og for at det ikke skal blive for tørt, kan vi altid tage en øl eller to, inden vi går hjem og ser Paradise Hotel eller går til fest.

Hvorom alt er: Argumentet om manglende tid holder ikke! Foreninger afholder arrangementer, og du kan som medlem selv vælge, vrage og deltage i det, som du finder interessant. I Konservativ Ungdom sidder vi ikke med skægget i skuffen, men er friske på nye ansigter og tilhørende ideer, så vi kan afholde de allerbedste arrangementer og overbevise vælgerne om at sætte krydset det rigtige sted. Derfor er Konservativ Ungdoms budskab til alle unge: Engager jer i det, I brænder for! Politik, sport eller noget helt tredje, men lad være med at feje foreningstilbuddet til side med ”den manglende tid”. I ved ikke, hvad I går glip af, førend I har været med.

 • Comments(0)//blog.konservative-horsholm.dk/#post11

Libyen og de andre

UdlandPosted by Knud Düring Mon, March 21, 2011 22:00:19

No-Fly Zone indført over Libyen, hvor Danmark er med til at, holde Gadaffis luftvåben på jorden ( hvis han ellers har noget tilbage ). Hvilket jeg mener er en god ting. Her viser vi flaget som deltager af en større enighed.

Hvad foregår der egentlig i Libyen, - ja ingen ved det helt præcist, meldingerne er forskellige. En ting er helt sikkert, det er et bistade den "nye" koalition har stukket hånden ind i.

DR og TV2 har rapporteret ret ensidig fra Benghazi, og først gang man så et jagerfly over byen, stak man halen mellem benene og tog til Tobruk. Hvis man vil rapporter fra et konflikt omr., gøres det ikke ved at stikke halen mellem benene, og skynde sig væk.

Den Arabiske Liga, med Amr Moussa i spidsen, regnede åbenbart med, at der vil gå 3 uger og ikke 3 dage. Først mener de at det er en god ide med et flyveforbud. Efter det er trådt i kraft, så mener man, at vestlige lande er gået til angreb på et Arabisk land, hvilket var for vidtgående hvorefter i går 20 marts, mener man at det er i orden alligevel.

Det kunne være fordi, at han står på valglisten til præsident for Egypten, og vil stå godt med Den Arabiske Broderskab, som nok på en eller anden måde trækker i trådene, div. kilder mistænker broderskabet for at have forbindelser til Iran.

Lande der er omfattet af Den Arabiske Liga:

Det man med sikkerhed ved er, at Libyen består af en hel del klaner, som ser opgøret som en lejlighed til at positioner sig, i forhold til at tilkæmpe sig en magtbase. Om der er demokratiske kræfter i nogle af dem, tvivler jeg nu på. de slås som enkelt grupperinger, og er ikke blege for slå hinanden indbyrdes. Så sent som idag 21 marts, så jeg billeder fra Benghazi, hvor flere af disse grupperinger skyder på alt hvad der flyver i luften, koalition eller ej.

Man ved også fra kilder, at Iranske agenter, har været meget aktive i de Nordafrikanske lande, så den streng af demonstrationer, der har løbet igennnem disse lande, får en til at tro at, Iran har haft en finger med i spillet. Hvilket fører ens tanker hen på et Islamisk totalitær system, som mulighed der er under opsejling i disse lande.

Dette vil fører til en helt ny magtstruktur, med åbning til en ny koldkrigs situation, som vil være farlig for de vestlige lande, og særdeles for Israel, som vil komme i knibe, ved at være totalt omringet.

Det er første gang i FN's historie at en resolution er kommet i stand på 3dage

http://www..un.org/News/Press/docs/2011/sc10200.doc.htm

Knud Düring

 • Comments(0)//blog.konservative-horsholm.dk/#post10

Røde Lejesvende

Hva’ mæ’ debatkulturenPosted by Knud Düring Sun, September 26, 2010 12:54:08
Endelig har DR fået øjnene op for og se på sig selv med kritiske øjne, det har længe været savnet.


"Jagten på de røde lejesvende" er titlen, hvor første afsnit blev vist søndag d. 19 sep., andet afsnit bliver vist idag søndag d. 26 sep., og tredie afsnit bliver vist d. 3 okt. alle dage kl. 21:50.

Når man har en statslig medieorganisation som DR, er det yderst vigtigt at, det journalistiske arbejde er 100% objektivt, da vi alle uanset farve er med til at betale for det, og skal afspejle det demokratiske samfund vi lever i. Hver gang det ikke sker må DR

regne med mere eller mindre stærk kritik fra forskellige grupperinger, og ensidighed har der været en hel del af, specielt venstrefløjs ensidighed.

Søndag d. 19 sep. tog man fat på B&U afd. i 70'erne, som for mit vedkommende, allerede dengang, ikke herskede tvivl om hvilken farve det havde. Magen til ensidighed skal man lede længe efter, hvilket står helt klart idag.

Det der understreger rigtigheden af dette, er den indædte ophidsende stemning der hersker, fra de deltagende i programmet der bliver udspurgt ( Per Schultz, Jens Nauntofte og Ruth von Sperling ) De føler sig i den den grad truffet, og betragter det som anklage mod dem, selv om det eneste de bliver spurgt om er, hvorfor de lavede udsendelserne netop på den måde som det fremstod. Programværten Jacob Rosenkranz gør det ganske udemærket da programmerne er ikke dømmende, men udspørgende.

De deltagende føler sig "narret" som Jens Navntofte udtaler sig, fordi Jacob Rosenkranz havde præsenteret over for dem at, han vil lave et program om journalistik i DR over de sidste 40 år.

Per Schultz og Jens Nauntofte havde travlt med at smyge sig udenom, og nærmest benægte det de havde lavet dengang, og unskylder sig med at sige " det var da tidens ånd". Ruth von Sperling indrømmer dog at hun er rød, men samtidig siger hun dog forarget at, hun bliver trukket ned i sølet. Jamen, hvad er det for noget - hun indrømmer hun er rød, men forde hun bliver spurgt til de programmer hun lavede, så er det som at blive trukket ned i sølet. Det virker selvmodsigende, eller er det måske fordi hun mener at hendes programmer er sølet.

Det bliver spændende og se de 2 næste programmer, for det her er med til at skabe debat om, hvor DR burde stå i forhold til vores demokratiske samfund. Samtidig viser det også den farisæisme der hersker hos div. journalister."Vi må kritisere alle og igen må kritisere os"

Man kan dog med en hvis tilfredshed konstatere, at et forsøg på at indoktriner befolkningen ikke lykkedes, hvilket viser at, hvis man presser for hårdt i en bestemt retning, så er virkningen modsat. Se bare på behandlingen af Sveriges demokraterne.

I aften vises journalisters rolle i forhold til DDR

SE MERE HER:

http://www.dr.dk/DR2/L/Lejesvende.htm

 • Comments(0)//blog.konservative-horsholm.dk/#post9

DF med i regering ?

Hvor er vi på vej hen ?Posted by Allan Olesen Tue, September 14, 2010 09:27:57

Der har gennem foråret og sommeren været en debat omkring Dansk Folkepartis (DF) duelighed som medlem af en regering med os konservative og Venstre (en KVO regering).

Nu her efter sommerferien er der kommet yderligere gang i debatten. I forskellige medier spekuleres der i muligheden for at DF kan indgå i regering og dermed i eventuelle ministerposter (uha).

Jeg tror, og det bekræftes af en undersøgelse Berlingske bringer i dag (14.09.2010), at mange af os konservative ikke ønsker at deltage i en regering med DF. Vi har simpelthen for forskellige værdisæt.

Jeg tror det vil blive mere end vanskeligt at få et samarbejde til at fungere mellem K, V og DF på regeringsniveau.

Jeg kan ikke umiddelbart acceptere at vi konservative skal indgå i et sådan samarbejde. Jeg mener vi skal holde os fra at indgå i regeringssamarbejde og i stedet placere os på den position som DF sidder på i dag. DF har haft ganske gode resultater på denne position. Vi vil måske bedre kunne få flere af vores mærkesager igennem i en eller anden form.

Jeg er bange for at en KVO regering vil koste os yderligere vælgertilslutning.

 • Comments(0)//blog.konservative-horsholm.dk/#post8

Hetz mod Konservative

Hetz mod Konservative ?Posted by Knud Düring Mon, August 09, 2010 22:10:03
Man skulle tro at, visse dele af pressen har en bestemt agenda med den hetz som føres mod Det Konservative Folkeparti. Man skal lægge øre til meget lige fortiden. Banner fører for det sidste er EU korrespondent fra Ugebrevet Mandag Morgen Ole Vigant Ryborg, der åbenbart mener at, det vigtigste er EU for udenrigsministeren, med andre ord bare fordi

Ole Vigant Ryborg bruger al sin tid på EU så har ministeren bare at gøre det samme.


Sagen er den; der er så mange forskellige udenrigsmøder verden over der gør at, der er en hel del sammenfald, hvilket i sagens natur gør at ministeren må prioritere hvilke møder ministerren skal deltage i ( og ikke pressen )


Hvis det står til Europaudvalgets formand Socialdemokraten Anne-Marie Meldgaard, så er Udenrigsministeren "stik i rend dreng" for hende og udvalget og skal udelukkende koncentrerer sig om dette. Hun udtaler sig bl.a. i TV2 "Det kommer helt bag på mig at, Per Stig Møller har været fraværende 30% af udenrigsmøderne i EU" efter Ole Vigant Ryborgs opgørelse. Sandhed er at, hvis hun havde set efter i mødereferaterne, vil hun have set om ministeren eller en embedsmand havde deltaget. Det kunne være at Anne-Marie Meldgaard skulle have haft mere styr på disse møder som formand.


Jeg startede med at visse dele af pressen havde en agenda. herom kan der ikke være nogen tvivl længere. Man startede med Lene Espersens fravær fra det Arktiske møde, og man har herefter skruet langsom op for blusset nu mere vi nærmer os valget.


Det drejer sig ikke kun om ministere længere men om hele partiet

 • Comments(0)//blog.konservative-horsholm.dk/#post7

Det er på tide at bekende kulør !

Hvor er vi på vej hen ?Posted by Knud Düring Thu, July 29, 2010 10:27:21
Efter de seneste meningsmålinger er vi konservative nede på mellem 6,2 og 6,8%, men som altid skal man tage menigsmålinger med et gran salt. men et vink med en vognstang er det.

Det er nu vi skal stå frem og bekende kulør, og virkelig markerer os med vores konservative holdninger, uagtet regering eller ej. Vise vores mismod diverse forbud og restriktioner, uden at komme med lavmælt protest som " det er vi godt nok ikke meget for", men derimod at sige fra højt og tydeligt at, her sætter vi grænsen. Vi har alt for længe rettet os ind af hensyn til regeringen og ikke sige DF for meget imod, hvilket DF lukrere alt for meget på.


DET ER NU VI SKAL STÅ MÅL MED VORES KONSERVATIVE MENINGER !!

for valget er næsten lige om hjørnet !

 • Comments(0)//blog.konservative-horsholm.dk/#post6

Hvad sker der ?

Hvor er vi på vej hen ?Posted by Allan Olesen Wed, July 28, 2010 23:10:41

Vi må se i øjnene, at vi er midt i en orkans øje.

Medlemmer forlader vores vælgerforening og vi mister opbakning i hele landet.

Hvorfor ?

Desværre er vi fanget i mediernes søgen efter gode historier og desværre er vi under konstant beskydning fra Dansk Folkeparti.

Det er ikke nødvendigvis forkert at melde afbud til møder som udenrigsminister. Men når nu der er fokus på Lene og hendes ferieplaner, ville det være hensigtsmæssigt at fragte sig til mødet i EU og retur til Italien, hvor ministeren er på ferie. Der er tale om een dags arbejde.

Når man nu ved at fokus er på Lene og det arbejde hun så gerne vil udføre, så er det utilgiveligt at give medierne og DF ammunition til at skyde på vores kære parti.

Der skal ske noget nu !

 • Comments(3)//blog.konservative-horsholm.dk/#post5

Rødt forslag

Hvor er vi på vej hen ?Posted by Aksel Olsen Mon, June 07, 2010 21:19:44

I dagens aviser kan man læse, at de radikale heller ikke kan forstå oppositionens - 1 time mere om ugen - forslag.

Jeg modtager hver måned min ATP pension punktlig. Hvis de 800 medarbejdere på ATP skal arbejde 1 time mere, så koster det altså ATP 800 timelønningerne mere om ugen, som kun kan tages af min pension.


Medmindre man på ATP siger, 800 timer divideret med 38 timer det svarer til godt 20 medarbejdere, som vi nu kan spare. Så farvel til dem. Mon hr. Børsting kan akceptere det.

 • Comments(2)//blog.konservative-horsholm.dk/#post4

Velkommen til vores Cblog

Velkommen til vores CblogPosted by Knud Düring Sat, May 22, 2010 13:44:00
Velkommen til vores Cblog, hvis du vil være med på bloggen så send os en mail på: web@konservative-horsholm.dk Herefter vil du modtage en mail med din adgangskode.

Denne kode vil du altid kunne ændre i din profil.

Vores retningslinier: Ingen direkte personlige angreb med ukvemsord o.lig. Vores intentioner er at, holde en ren og saglig debat på vores blok. Skulle det mod forventning ikke være tilfældet vil udelukkelse forkomme.

På forhånd god debat

smiley


Endnu en gang velkommen

Knud Düring

 • Comments(1)//blog.konservative-horsholm.dk/#post3

Hva’ mæ’ debatkulturen

Hva’ mæ’ debatkulturenPosted by Knud Düring Wed, May 19, 2010 21:05:20

Skal vi sige det højt, alle alligevel tænker, eller skal vi hellere tie. Med risiko for at slå alle sømmene i min politiske ligkiste på en gang – så er det jo overstået, vil jeg gøre mit yderste for at træde på alle de ømmeste tæer. Debatkultur handler jo om at tale sammen og det skal vi ikke være bange for i Det Konservative Folkeparti. Lad os springe lige ud i det.

Multimedieskatten: Har nogen hørt et godt argument for at indføre denne skat, så lad mig det vide. Det forekommer paradoksalt i en tid, hvor der er behov for at arbejde lidt ekstra, fx efter børnene er lagt i seng, at man skal betale ekstra for dette. Jeg har ondt ved at tro, at vores politikere ikke har tænkt over at man pålægger folk, der arbejder hjemme en ekstraskat – er her mon tale om en ren ”misundelsesskat” eller giver den skattekroner nok til at fylde et eller andet hul.

6% pensionsskat: Det kan være vanskeligt at forstå at landbruget, der har brændt alle pengene af og lånt endnu flere, skal have et stort tilskud, hvorimod de, der har sparet op, skal straffes med en ekstraskat. Ydermere har de, der har fået lavere løn mod at få mere pension (mange offentligt ansatte) meget svært ved at se det rimelige i 6% pensionsskatten. At provenuet på ekstraskatten er ca. 35 mio. kr., som skal medfinansiere offentlige omkostninger på 1.000 mia. kr. gør det næsten absurd, at man ikke kan opnå det samme med en besparelse.

100.000 begrænsning på kapitalpension: Tjah, i bedste fald gør den ingen skade, udover at det er irriterende, at det offentlige skal bestemme, hvilken type pension, jeg skal have. Hvis der er loft på kapitalpensionen, kan nogen få den lyse ide, i stedet at indbetale beløb over 100.000 kr. på en ratepension. Det kan være at pensionsselskaberne bliver glade for det. Hvorfor mon ratepensionen er friholdt…. Det kan vel ikke være fordi offentligt ansatte i stort tal har netop sådan en pension og det kunne blive rigtigt ubehageligt at pille ved den.

Disse tre eksempler er for mig at se værdipolitik eller signalpolitik, når det er værst: Dem, der vil arbejde mere eller spare op, bliver straffet. Når jeg udnævner det til signalpolitik, er det fordi disse ekstraskatter kun kan indbringe småpenge, men det sender et vigtigt signal til befolkningen om uønsket adfærd, men er det uønsket adfærd ifølge de konservative – det tvivler jeg meget stærkt på.

Og så en anden af mine yndlings kæpheste på faldrebet:

Udkantsdanmark: Hvis folk ikke kan lide at bo i det såkaldte ”udkantsdanmark”, hvorfor flytter de så ikke, eller vil de gerne bo der, men bare have nogle flere af vores penge? Hvor mange penge skal udkantsdanmark så have – mere end de 430 mio. kr. de får fra os i forvejen? Som det er i dag har udkantsdanmark generelt halvanden gange så mange idrætshaller og dobbelt så mange svømmehaller som Hørsholm. Tillige er deres rådighedsbeløb væsentligt højere fordi deres omkostninger er lavere bl.a. til bolig. Hvis de gerne vil bo i udkantsdanmark, kan de så ikke selv betale?

Det er lidt skarpt sat op, så jeg glæder mig til at høre din mening.

Otto B. Christiansen

 • Comments(1)//blog.konservative-horsholm.dk/#post2

Hvor er vi på vej hen ?

Hvor er vi på vej hen ?Posted by Knud Düring Wed, May 19, 2010 21:03:48

Nu nærmer vi os næste folketingsvalg. Et valg hvor vi ikke, som tingene står nu, står med de stærkeste kort på hånden.

Den effekt vi skulle have ved valget af Lene Espersen til formand, er ikke til at få øje på. Eller rettere, den var til at få øje på umiddelbart efter hendes indtræden. Men efterfølgende er det gået galt for vores gamle parti. Det er især håndtering af forskellige sager, der holder potentielle nye medlemmer og vælgere borte.

I min optik er det hovedsageligt følgende sager der belaster os:

1. Politireformen

2. Burkasagen

3. Lene Espersen’s ferieplaner

Politireformen bliver ved med at komme op til overfladen. En konservativ mærkesag der blev vingeskudt. Den er efterhånden ved at blive glemt i det store billede, men mange konservative er stadig kede af resultatet.

Burkasagen var vel nok et forsøg på at få profileret Naser Khader som integrationsordfører. Den sag grines der stadig af. Det var en stor fejl at tage den sag op.

Lenes Espersen’s nylige afbud til udenrigsministermødet i Canada er decideret pinlig for os. Selvfølgelig skal en minister have lov til at holde ferie med sin familie, men en minister skal deltage i planlagte møder. Per Stig Møller havde planlagt at tage af sted. Her burde Lene Espersen flytte sin ferie. Det er ikke overbevisende at udtale at man har lært noget af kritikken. Det udstilller blot manglende dømmekraft.

Det er tankevækkende, at en nylig rundspørge blandt vælgerforeningernes formænd viser, at der er meget lav tilslutning til Lene Espersen og meget stor tilslutning til Connie Hedegaard. Det er dog næppe aktuelt at tale om Connie, da hun sidder godt placeret i EU.

Selv om den politiske hukommelse er relativ kort, tror jeg ikke Lene på kort sigt kan relancere sig selv på en måde der samler flere konservative vælgere. På lang sigt tror jeg dog stadig på Lene Espersen. Jeg tror desværre ikke hun vil kunne føre os sikkert gennem den kommende valgkamp med efterfølgende godt resultat. Jeg kan på den anden side heller ikke få øje på en oplagt efterfølger.

Sagerne hænger på os og der ser ud til vi ikke rigtig kan frigøre os fra dem. Selv den nye strategi fra regeringen, der blev lanceret ved ministerrokaden, er fuldstændig glemt og ukendt i offentligheden. Den burde markedføres meget bedre.

Samtidig er det ærgeligt, at vi konstant mundhugges med Dansk Folkeparti. Vi kan åbenbart ikke lide hinanden.

Jeg er af den opfattelse, at Dansk Folkeparti har mere indflydelse og bedre arbejdsvilkår. De kan fra sidelinjen angribe og rette kritik overfor regeringen og specielt os konservative. Nogle gange får man den fornemmelse, at det vil være bedre at bytte med Dansk Folkeparti. Så kan vi stille krav til regeringen og derved få konservative mærkesager bragt ud til offentligheden. Skal vi holde os til Dansk Folkeparti eller skal vi kigge på De Radikale og Liberal Alliance ?

Hvad er vejen frem ? Skal vi acceptere at vi er et parti med en næsten konstant vælgertilslutning på 10% ?

Vi skal markere os betydeligt bedre og måske også anderledes end vi gør i dag. Vi skal være hurtigere på aftrækkeren. Tag f.eks. sagen om folkeskolernes mulighed for at planlægge ”hjemmedage”. Når lærerne er syge og der ingen vikarer er (eller ikke tildeles for at spare), så lader man elever ”arbejde hjemme”. Den sag tror jeg der er mange er forundret over.

Vi er mange der føler, at regeringen er kørt træt. Der kommer ikke noget nyt og man er absolut ikke reformvillig. Vi bliver presset af Liberal Alliance, der gennem længere tid har ligget over spærregrænsen. Jeg er sikker på at flere af Liberal Alliance’s potentielle vælgere kommer fra os konservative.

Vi skal tænke anderledes og hurtigt, hvis vi på nogen måde skal kunne øge vores indflydelse. Det ville være rart at komme op på bare 15% af stemmerne ved et folketingsvalg.

Lad os få nogle ideer på bordet.


Med venlig hilsen

Allan Olesen

 • Comments(0)//blog.konservative-horsholm.dk/#post1

Det er dit ansvar

FormandPosted by Knud Düring Wed, May 19, 2010 21:01:52

Start with the man in the mirror, sang den hedengang ned Michael Jackson, eller som Kennedy sagde: “Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.” Og jeg kunne sikkert finde mange flere citater, men læren er, at al forandring starter med dig, der hvor du tager et ansvar.

Jeg tror personligt ansvar simpelthen er kernen af at være konservativ. Ikke sådan at forstå at man er sig selv nærmest og pyt med alle andre. Vi skal selvfølgelig passe på dem der ikke kan klare sig selv, men omvendt så tror jeg, at mennesket finder stolthed i at klare sig selv. Det er en hårfin balance at give støtte fra samfundet uden at tage virkelysten fra mennesket. Det er en ligeså fin balance at lede mennesker uden at fratage dem selvstændigt initiativ. Det er jo let at læne sig tilbage og sige: ”Det klarer manden i huset, det ordner min kone nok, eller det må ”samfundet” tage sig af.” Problemet er, at jo mere man overlader til andre, jo mindre kan man selv – og jo mindre bestemmer man så også selv.

Hvorfor er det lige, at Hørsholm kommune skal gennem svære budgetforhandlinger, som med sikkerhed medfører ”urimelige” besparelser. Vi kunne jo bare kaste håndkædet i ringen og lade os sætte under administration af Indenrigsministeriet – så kunne de løse problemerne og tage ansvaret. Det er fordi, vi vil bestemme selv. Vi ønsker selv at have ansvaret og ikke påduttes en eller anden løsning, som vi så senere sikket ville brokke os over.

I en meget lille skala har vi vore vælgerforening, hvad har du gjort her udover at betale kontingent (hvilket er fint) og måske mødt op til generalforsamling for at tage et ansvar (hvilket også er fint).

Jeg har skaffet 3 nye medlemmer – og jeg har et ansvar til dig: Skaf bare 1 nyt medlem.

Jeg har skrevet en lille indlæg om vores konservative debatkultur – hvad kunne du tænke dig at debattere?

Dette er ikke skrevet for at fornærme nogen, men det er jo vores vælgerforening og ikke min. Så er det vel også dit ansvar at give den et indhold – eller…?

Otto B. Christiansen - Formand for Konservative-Hørsholm

 • Comments(0)//blog.konservative-horsholm.dk/#post0